Audiotour (60′), geschreven in opdracht van Soundtrackcity i.s.m. Judith Hofland en Anne Wellmer

‘Verrassende invalshoek (…) Poëtisch en soms heel confronterend.’ (De Gooi en Eemlander).

De rivier de Vecht in Weesp kreeg een stem. De Vecht is onderdeel van de oude Stelling van Amsterdam. Tussen twee forten ligt de rivier hoger dan het land, zodat de sluizen opengezet zouden kunnen worden om de vijand te overspoelen. Dat historische gegeven was het uitgangspunt voor een audio-monoloog over het nooit ingeloste verlangen van het water om over het land losgelaten te worden, om net als vroeger weer een te worden met de mens.

De Vecht nodigt de wandelaar uit om z’n kieuwen weer te vinden en te ontdekken dat hij kan ademen onder water. En als de wandelaar, ondanks alle uitnodigende steigertjes, niet naar het water durft te komen, dan komt het water wel naar de wandelaar.

,,Ik ben buiten mijn oevers op weg naar jou’’, klinkt de stem van Saskia Rinsma, die de gedaante heeft aangenomen van het water van de Vecht. De nieuwe geluidswandeling tussen de forten Ossenmarkt en Uitermeer in Weesp is een regelrecht erotische ervaring. (De Gooi en Eemlander).

  • Speeldata: Première: 4 september 2011. Doorlopend sindsdien te wandelen. Af en toe georganiseerde wandelingen met nagesprek (o.a. door Joyce Roodnat).
  • Credits: Regie: Judith Hofland. Tekst: Anna Maria Versloot. Sounddesign: Anne Wellmer. Producent: Soundtrackcity. Stem: Saskia Rinsma, Arie Kant. Zang: Mikae Natsuyama
  • te koop bij: VVV Weesp (koptelefoon en iPod in bruikleen) of te downloaden via Sountrackcity.
  • voor meer info: http://www.soundtrackcity.nl/amsterdam/wandelingen/weesp/