Korte muziektheatervoorstelling (15′) in opdracht van de Isala klinieken te Zwolle.

Het Collectief van het Kameroperahuis werd gevraagd de personeelsopening van de nieuwe Isala klinieken in Zwolle te verzorgen.De voorstelling werd 15 keer op dezelfde dag op locatie in een van de gangen van het ziekenhuis gespeeld voor in totaal 750 ziekenhuismedewerkers.

Architectenbureau Alberts en van Huut had een gebouw ontworpen met vier vleugels die ‘vlinders’ werden genoemd. Daarnaast had elke afdeling z’n eigen kleur, was er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en waren er veel tuinen, binnen en buiten.

Drie rupsen kwamen vanuit de tuin als ontdekkingsreizigers het nieuwe gebouw binnen, inclusief vlindernetje. Ze probeerden zich te oriƫnteren tussen alle vlinders, de kleurenen de afdelingen (oncologie klinkt muzikaal, maar de kleur is vast zwart) en ze vragen zich af of je, als je hier eenmaal binnen bent, de uitgang nog wel zo makkelijk kan vinden.

Fragmenten van Enya (Orrinoco Flow) en Kate Bush (Wuthering Heights) werden improviserend gearrangeerd voor marimba, dwarsfluit, ukelele en zang.

  • speeldata: 29 juni 2013 (15x)
  • cast: Suzanne Bakker (ukelele), Mervyn Groot (marimba), Barbara Merlijn (dwarsfluit)
  • crew: Regie: Karin Netten. Tekst: Anna Maria Versloot. Kostuums: Leonie de Hoog.
  • in opdracht van: Niek van der Sprong producties, Isala klinieken, Kameroperahuis.