Toneeltekst (30′).

Deze toneeltekst is in opdracht van Human Rights Watch en World Press Photo geschreven.

De tekst kwam tot stand door intensieve interviews met twee vrouwen die wonen en werken in gebieden waar de zogenaamde Arabische Lente heeft plaatsgevonden. Zij vertelden over hoe het land waarin ze leven en werken in de drie jaar na de revolutie is veranderd.Op basis van deze interviews werd een toneeltekst van 30 minuten geschreven waarin de twee vrouwen geportretteerd werden.

Fotografe van o.a. World Press Photo Eman Helal werkt en woont in Cairo, Egypte. Human Rights Watch researcher Hanan Salah werkt en woont in Tripoli, Libië.

 

Tijdens het Reporting Change Event in de Melkweg, Amsterdam op 15 juni 2014 kreeg de tekst een theatrale reading door Maryam Hassouni en Nazmiye Oral, in de regie van Pieter Athmer.

In januari 2015 ging het stuk in reprise tijdens het Human Rights Watch weekend in De Balie met Jacobien Elffers en Nazmiye Oral.

  • speeldata: 15 juni 2014 (2x) tijdens het Reporting Change Event in de Melkweg, Amsterdam. 31 januari 2015 tijdens het Human Rights Watch weekend in De Balie, Amsterdam
  • cast: Maryam Hassouni/ Jacobien Elffers & Nazmiye Oral
  • Crew: Regie: Pieter Athmer. Tekst en interviews: Anna Maria Versloot.
  • In opdracht van: Human Rights Watch & World Press Photo