Monoloog / theatraal concert.

 

Een vrouw wacht in een restaurant voor de zoveelste keer op haar man. Ze weet niet of ze meer van hem houdt of hem meer haat, maar het wachten wakkert haar woede flink aan. Ze is operazangeres van beroep en zoekt haar toevlucht in de grote vrouwenrollen die ze heeft gezongen. Ze verliest de werkelijkheid uit het oog, richt een ravage aan in het restaurant en loopt dan, bekoeld en bezonnen, met opgeheven hoofd het restaurant uit.

Muziek:

Blaasserenade KV388, Don Giovanni: In quali eccessi, Don Giovanni: Mi tradi, Don Giovanni: Ac chi mi dice mai, Die Zauberflöte:Der Hölle Rache, Le Nozze di Figaro: Deh vieni, non tardar.

In dit theatrale concert van c.a. 60 minuten wordt de monoloog steeds onderbroken en ondersteund door de blaasserenade KV388 van Mozart en 5 aria’s van Mozart die componist Jeppe Moulijn speciaal voor het blaasoctet van het Frits Ensemble arrangeerde.

Deze voorstelling, geschreven voor sopraan Marieke Steenhoek en het Frits Ensemble, ging in première in het Felix Meritis in Amsterdam en was daarna nog te zien in het Muziekgebouw Frits Philips te Amsterdam. De opnames worden nog regelmatig op cultuurzender BravaNL uitgezonden. Er is ook een DVD van gemaakt met een ‘karaoke voor gevorderden’ bonus.

 

  • Speeldata: 14 maart 2013, Felix Meritis, Amsterdam. 24 maart 2013, Muziekcentrum Frits Philips, Eindhoven.
  • cast: Marieke Steenhoek (sopraan en spel), Fritsensemble (blaasoctet)
  • crew: algehele leiding: Rutger Relker. Tekst & ariakeuze: Anna Maria Versloot. Arrangementen: Jeppe Moulijn. Dramacoaching: Yolande Bertsch. Lichtontwerp: Johannes Versloot. DVD-regie: Sjef Monté. Affiche ontwerp: Rienk Post
  • voor boekingen: www.fritsensemble.nl