Anna Maria Versloot

Anna Maria Versloot (1984) schrijft voor muziektheater, opera en film. Al tijdens haar opleiding Writing for Performance aan de HKU specialiseert ze zich in deze schrijfdisciplines.

Als freelance onderzoeker is ze verbonden aan het Lectoraat Theatrale Maakprocessen waarvoor ze diverse publicaties schreef over muziektheater, opera en interdisciplinaire maakprocessen.

Zowel in haar muziektheaterteksten als in haar publicaties is ze op zoek naar balans en nieuwe verbindingen tussen tekst en muziek.

In 2010 ontving Anna Maria tijdens de uitreiking van het Charlotte Köhler Stipendium voor toneelschrijvers een eervolle vermelding. Uit het juryrapport: “De libretti van Anna Maria Versloot vallen op door een fascinerende grilligheid; ongepolijste ritmische stekelige muziektheaterteksten met een heel eigen, onvoorspelbare dramaturgie.”

Begin 2013 ontving ze een Werkbeurs Theatertekst van het Fonds Podiumkunsten voor een nieuw te schrijven tekst. Uit het rapport van de adviescommissie over ‘Mammoet’: ‘Het stuk is rijk van taal, zorgvuldig geschreven, met interessante, losgezongen personages. De dialoog is poëtisch krachtig en de schrijfster durft herhaling als stijlmiddel in te zetten. De commissie is van oordeel dat de schrijfster van dit werk stimulering verdient.’

Sinds seizoen 15/16 is Anna Maria ook als regisseur werkzaam.

koh

Sinds 2013 is Anna Maria als schrijver en maker verbonden aan Kameroperahuis, Zwolle.

Sinds 2009 is Anna Maria als onderzoeker verbonden aan het Lectoraat performatieve maakprocessen. (Research centre performative processes)

Ze werkte eerder met / voor

ALBA TheaterhuisArmadillofilmCARE NederlandCerto ProductionsFast Opera Productions, Fritsensemble, HivosHuman Rights WatchHuis en Festival a/d WerfInterplay EuropeIntornoJudith Hofland, Kameroperahuis, Lectoraat Theatrale Maakprocessen, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Metropolis Festival Kopenhagen, Nationale Opera, De Nederlandse Reisopera, NPS / NTROerol Festival, Over het IJ Festival, Mariano Pensotti / Rimini Protokoll, La Strada festival Graz, SoundtrackcityStichting Tegen Zinloos GeweldTheaterboek , Travellings Festival Marseille, Upact,  De VeenfabriekLucas van Woerkum, World Press Photo, Yo! Opera Festival, Zeeland Nazomerfestival.