trailer Das Klagende Lied

geplaatst in: Uncategorized | 0

Vanaf vandaag is de trailer te zien van Das Klagende Lied. Een symfonic cinema-film van Certo Productions. In maart en april werkte ik met regisseur Lucas van Woerkum aan het scenario voor een aantal scenes en de trailer. De bedoeling is dat deze film, gebaseerd op het sprookje ‘Het zingende botje’ van de gebroeders Grimm, binnenkort in z’n geheel gemaakt wordt.

Das Klagende Lied is een compositie van Gustav Mahler voor symfonieorkest, koor en solisten. Het scenario wordt geschreven met de muziek als uitgangspunt. De film zal in de concertzaal, boven het orkest worden vertoond. Middels speciale Ipadsoftware kan de regisseur de film live monteren, zodat de dirigent alle vrijheid heeft om tempi van de muziek te bepalen en de beelden toch synchroon blijven lopen.

Voor het educatieprogramma schreven Lucas en ik een paar scenes van 30 seconden waar de leerlingen bijpassende muziekfragmenten bij moeten zoeken. Op deze website kunnen verschillende muziekfragmenten onder de verschillende scenes geplaatst worden, waardoor de werking tussen beeld en muziek heel duidelijk wordt.

Alle informatie over dit project is te zien op:  www.DasKlagendeLiedTheMovie.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *