Festival a/d Werf: schrijven op het perron

geplaatst in: Uncategorized | 0

Op het aankomende Festival a/d Werf ben ik een van de schrijvers van dit project. Kom langs op maandag 21 t/m donderdag 24 mei en word onderdeel van mijn tekst.

Station (sometimes I think I can see you) – Station Utrecht Centraal – GVU stadsbus station.

Vier schrijvers zitten met hun laptop op het busstation van de GVU. Ze observeren wat ze zien en mixen hun registraties met persoonlijke waarnemingen, verzinsels of historische informatie. Elk woord dat ze typen verschijnt geprojecteerd op grote schermen, voor elke schrijver één. Als bewakingscamera’s die elke beweging van anonieme individuen registreren gaan ze te werk. De schrijvers transformeren spontane activiteiten in een publieke ruimte tot verhalende beschrijvingen over wat er gebeurt (of zou kunnen gebeuren). Toeschouwers en toevallige voorbijgangers worden deel van het verhaal en kunnen het zelfs beïnvloeden. Eén blik op het scherm onthult dat ze romanfiguren zijn geworden, verzonnen karakters.

Station is onderdeel van de voorstellingenserie Ciudades Paralelas / Parallel Cities.
Mariano Pensotti, die zeer internationaal werkt, stelt in zijn voorstellingen de grens tussen fictie en werkelijkheid aan de orde.

Anna Maria observeert en schrijft:

Maandag 21 mei 19.00 – 20.30 uur

Dinsdag 22 mei: 19.00 – 22.00 uur

Woensdag 23 mei: 19.00 – 22.00 uur

Donderdag 24 mei: 20.30 – 22.00 uur