Fauré Requiem. Recensie.

geplaatst in: Uncategorized | 0

“(…) Leeftijd valt weg, niet in de laatste plaats door de prachtige tekst van Anna Maria Versloot die de verschillende delen van het Requiem niet louter omlijst, maar invoelbaar maakt, zonder dat zij zich maar ook een moment in sentiment verliest. Integendeel, er zit ook veel licht en lucht in de tekst. ‘Mag je ter herinnering aan jezelf eigenlijk wel een kaars opsteken?’ vraagt de ik-verteller zich af. ‘Ik lijk wel religieus geworden. Jammer dan. Ik geef eraan toe.’

Versloot heeft daarnaast heel behendig een musicologische toelichting in haar tekst verwerkt, waardoor deze uitvoering van Faurés Requiem zal blijven oplichten in de herinnering van wie erbij aanwezig was: ‘Alles wat is, huist in deze klanken.’ Jammer dat deze voorstelling (vooralsnog?) louter in Zwolle is te zien.”

 

 

Jorien Zeevaart en Bauwien van der Meer. Foto’s: Rik Engelgeer.

Faure. Afscheid van de zintuigen. Foto: Rik Engelgeer

 

Faure kaars

Faure. Afscheid van de zintuigen. Foto" Rik Engelgeer.