‘Waterlanders’. Audiowandeling met publiek en makers.

geplaatst in: Uncategorized | 0

Aanstaande zondag 13 mei 2012 om 14.00 uur is er weer een publieke wandeling van de audiotour ‘Waterlanders’ langs de Vecht in Weesp, waarvoor ik de tekst schreef. In september 2011 was er ook een serie publieke wandelingen, o.a. onder begeleiding van Joyce Roodnat van het NRC, die druk bezocht werden.

De recensent vond het een ‘haast erotische ervaring’. Ik ben er bij, evenals regisseuse Judith Hofland en ben benieuwd of de mening van de recensent gedeeld wordt door de wandelaars.

Reserveer bij www.soundtrackcity.nl uw plekje voor a.s. zondag.

Hopelijk tot dan.

Festival a/d Werf: schrijven op het perron

geplaatst in: Uncategorized | 0

Op het aankomende Festival a/d Werf ben ik een van de schrijvers van dit project. Kom langs op maandag 21 t/m donderdag 24 mei en word onderdeel van mijn tekst.

Station (sometimes I think I can see you) – Station Utrecht Centraal – GVU stadsbus station.

Vier schrijvers zitten met hun laptop op het busstation van de GVU. Ze observeren wat ze zien en mixen hun registraties met persoonlijke waarnemingen, verzinsels of historische informatie. Elk woord dat ze typen verschijnt geprojecteerd op grote schermen, voor elke schrijver één. Als bewakingscamera’s die elke beweging van anonieme individuen registreren gaan ze te werk. De schrijvers transformeren spontane activiteiten in een publieke ruimte tot verhalende beschrijvingen over wat er gebeurt (of zou kunnen gebeuren). Toeschouwers en toevallige voorbijgangers worden deel van het verhaal en kunnen het zelfs beïnvloeden. Eén blik op het scherm onthult dat ze romanfiguren zijn geworden, verzonnen karakters.

Station is onderdeel van de voorstellingenserie Ciudades Paralelas / Parallel Cities.
Mariano Pensotti, die zeer internationaal werkt, stelt in zijn voorstellingen de grens tussen fictie en werkelijkheid aan de orde.

Anna Maria observeert en schrijft:

Maandag 21 mei 19.00 – 20.30 uur

Dinsdag 22 mei: 19.00 – 22.00 uur

Woensdag 23 mei: 19.00 – 22.00 uur

Donderdag 24 mei: 20.30 – 22.00 uur

Opnames ‘Das Klagende Lied’.

geplaatst in: Uncategorized | 0

Deze site is nog in de maak. Mijn excuses voor het ongemak. Ondertussen…

De scenariowerkzaamheden voor ‘Das Klagende Lied’ hadden voorrang. Samen met regisseur Lucas van Woerkum werk ik aan de verfilming van ‘Das Klagende Lied’ van Gustav Mahler. Dit symfonische werk is de basis voor zogeheten ‘symfonic cinema’, een film die tijdens het concert, boven het orkest wordt vertoond. Zie ook certo.tv

Afgelopen weekend gingen we met een deel van de crew naar Burg Eltz in Duitsland om de locaties te bepalen en scenarioaanpassingen te maken. Dit weekend keren we terug met de cast (Tim Murck, Benjamin Murck en Carlijn van Ramshorst) om de eerste scenes te draaien.

Twee ridders, een koningin en een broedermoord, de prachtige muziek van Mahler, de exclusieve toegang tot het pas gerenoveerde kasteel en overal bomen in bloei. Voor een scenarist zijn er slechtere weekenden denkbaar.